„Până în prezent au fost trataţi aici 61 de pacienţi cu forme uşoare şi medii ale infectării cu noul coronavirus, iar acasă la familie lor au plecat sănătoşi 16 pacienţi. (…) În permanenţă, pe perioada internării (în acest spital de campanie n.r.) se ţine legătura cu pacienţii, atât prin interacţiunea colegilor care intră de mai multe ori pe zi la ei pentru administrarea tratamentului, servirea mesei, igienizarea zonelor, cât şi telefonic ori de câte ori este nevoie”, transmit reprezentanţii Spitalului Militar Timişoara, pe pagina de Facebook.
Purtătorul de cuvânt al spitalului, locotenent doctor Andra Podgoreanu, declara, la sfârşitul lunii iulie, că aici se tratează „cazuri uşoare şi medii.
Spitalul de campanie a fost ridicat în urmă cu trei luni pe stadionul CFR din municipiu, dar a fost operaţionalizat la finalul lunii iulie.
Potrivit Andrei Podgoreanu, aici poate fi asigurată asistenţă medicală pentru un maxim de 50 de pacienţi, iar capacitatea secţiei de ATI este de patru paturi, fiind destinată pacienţilor a căror stare se deteriorează pe timpul internării, până la momentul transferului într-o secţie ATI dintr-un spital COVID-19. Tot aici este funcţional şi un laborator Real Time PCR, cu o capacitate de 40 de teste pe zi.
Spitalul de campanie are amenajate şase saloane (corturi) a câte opt paturi, iar medicii încearcă să asigure fiecărui pacient câte un spaţiu separat, cât timp mai este posibil, pentru a evita recontaminările.
Sursa: Realitatea de Timis