Medicii de familie din Timișoara vor fi implicați într-un proiect pilot de vaccinare a populației împotriva infecției cu coronavirus.
Primarul Dominic Fritz, spune că Guvernul va aloca fiecărui medic de familie câte 30 de lei pentru fiecare pacient vaccinat. În plus, primăria Timișoara va completa suma cu 40 de lei pentru fiecare imunizare efectuată, cu ajutorul unui sponsor, care a donat deja 100.000 de lei în acest scop.
Până acum, 50 de medici de familie s-au înscris pe platformă.
“Este o premieră naţională şi reprezintă un alt element inclus în strategia locală de prevenire a pandemiei. Este un proiect pilot cu medicii de familie din Timişoara şi din judeţ. Ei nu fac parte din campania de vaccinare, decât prin informare, dar nu vaccinează. Noi am lucrat pentru un proiect pilot, cum să folosim medicii de familie în acest proces. Am lansat un apel către medicii de familie să se înscrie în acest proiect pilot şi vom trimite cererile la Bucureşti, să fie operate în platforma de vaccinare”, a anunțat Dominic Fritz.
Fiecare medic înscris va primi 100 de doze de vaccin şi seringi, astfel că se va putea începe vaccinarea a încă 5.000 de persoane din Timişoara şi din zonă.
Medicul Mihai Iacob a detaliat, în acelaşi context, că medicii de familie li se vor adresa pacienţilor de pe listele proprii, iar vaccinurile vor fi aduse de la Direcţia de Sănătate Publică Timiş la fiecare cabinet.
Pe de altă parte, mai spune Dominic Fritz, autoritățile centrale lucrează la un alt proiect pilot prin care să fie introduse teste antigen și în farmacii.
“Lucrăm la un alt proiect, tot cu ministerul Sănătății, să punem la dispoziție teste antigen și în farmaciile din Timișoara, să poți merge la farmacie să faci un test rapid. Am înțeles că mâine se va vota cadrul legislativ pentru a demara această campanie și avem această săptămână ca să ne organizăm. Aceste teste rapide pot să joace un rol foarte important în redeschiderea școlilor, acolo unde au fost închise și au trecut în online, cum este cazul și în Timișoara. Cred că avem nevoie de un protocol de testare cu teste rapide antigen în școală și să redeschidem la un moment dat școlile cu testarea tuturor elevilor care intră în școală ca să ne asigurăm că elevii sunt în siguranță”, mai spune Dominic Fritz.
Sursa: Realitatea de Timis