GlaxoSmithKline (Gsk) și Vir Biotechnology au anunțat că tratamentul lor cu anticorpi monoclonali pentru COVID-19 a demonstrat, într-un studiu avansat, o reducere semnificativă a spitalizărilor și deceselor în rândul persoanelor vulnerabile în fața infectării cu noul coronavirus. Vestea bună este că tratamentul este activ și împotriva variantelor depistate în Marea Britanie, Africa de Sud și chiar Brazilia.
Având în vedere rezultatele studiului, cele două companii iau în calcul să ceară autorizarea de urgență a tratamentului în Statele Unite imediat după ce acesta va fi finalizat, menționând că decizia a fost luată la recomandarea unei comisii independente de monitorizare.
Astfel, se pare că tratamentul VIR-7831 a redus numărul de pacienți spitalizați sau care și-au pierdut viața din cauza COVID-19 cu 85% comparativ cu grupul de test.
Studiul s-a axat pe tratarea timpurie a persoanelor care nu au fost spitalizate imediat după ce au contractat coronavirusul, dar care se aflau în grupurile de risc în ceea ce privește COVID-19.
Veștile sunt cu atât mai bune, cu cât reprezentanții celor două companii susțin că datele de până în prezent arată că tratamentul este activ și împotriva variantelor depistate în Marea Britanie, Africa de Sud și Brazilia.
Un alt studiu care a analizat efectele VIR-7831 asupra pacienților spitalizați a fost oprit săptămâna trecută după ce datele au ridicat îngrijorări cu privire la posibilele beneficii ale acestuia.
Anticorpii monoclonali pot juca un rol cheie în protejarea persoanelor care nu dezvoltă mulți anticorpi în urma vaccinării sau care nu pot fi inoculați, cum se poate întâmpla, spre exemplu, în cazul pacienților cu cancer care au sistemele imunitare suprimate.
Tratamentele cu anticorpi dezvoltate de Eli Lilly și Regeneron Pharmaceuticals au fost autorizate pentru utilizare de urgență în Statele Unite în luna noiembrie a anului trecut. Ulterior, tratamentul dezvoltat de Regeneron a fost aprobat și în Uniunea Europeană la finalul pe 26 februarie.
Sursa foto: ilmessaggero.it