„Este cel mai dificil 7 aprilie din ultima perioadă, dar am convigerea că împreună vom trece și peste această provocare. Personalul din sistem a știut să se mobilizeze și să își adune forțele atunci când a fost nevoie”, este mesajul ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, transmis, astăzi, de Ziua Mondială a Sănătății.

„Transmit un gând de apreciere şi încredere colegilor mei de breaslă, medicilor, asistenţilor medicali, infirmierilor pentru efortul depus în asigurarea asistenţei medicale, precum şi pentru celelalte categorii de personal care lucrează în unităţile sanitare, serviciile de ambulanţă, direcţiile de sănătate publică, Ministerul Sănătăţii şi care fac posibilă funcţionarea acestora în aceste zile în care cu toţii suntem greu încercaţi”, a afirmat ministrul, citat de Agerpres.

 

Ministrul a salutat activitatea asistenţilor medicali şi moaşelor şi a subliniat „rolul vital” pe care aceştia îl joacă în menţinerea sănătăţii cetăţenilor „în special în acest timp”.

„Ne dorim deschiderea sistemului sanitar românesc către lume. Considerăm că pacienţii români trebuie să fie în centrul sistemului şi au dreptul la tratamente de ultimă generaţie la fel ca cele asigurate pacienţilor din Europa, iar cadrele medicale merită condiţii de lucru similare cu cele asigurate în ţările dezvoltate ale lumii. Facem eforturi constante pentru a atinge aceste deziderate, umăr la umăr – autorităţi şi societate. La mulţi ani! România are nevoie de noi! Fiecare viaţă salvată contează!”, a mai spus Tătaru.

Vă reamintim că Ziua Mondială a Sănătăţii este marcată, în fiecare an, la 7 aprilie, şi are ca scop evidenţierea unei teme de sănătate specifică unui domeniu prioritar ce provoacă îngrijorare pentru Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), potrivit site-ului instituției.

Anul acesta, de Ziua Mondială a Sănătăţii se sărbătoreşte munca asistentelor medicale şi a moaşelor şi se reaminteşte, cu acest prilej, liderilor mondiali, rolul critic pe care acestea îl au în menţinerea unei lumi sănătoase, cu atât mai mult în contextul actualei pandemii de COVID-19.