Miercuri, 28 august 2024, au avut loc nouă percheziții la Spitalul Municipal Timișoara și la locuințele unor cadre medicale. Operațiunea a fost condusă de ofițerii Direcției Generale Anticorupție (DGA) și a vizat suspiciuni de luare de mită.

Un medic de la Secția de Chirurgie Oncologică a fost prins în flagrant și ridicat de anchetatori, după ce asupra lui s-a găsit suma de 1.000 de euro pe care nu a putut-o justifica. Flagrantul a avut loc imediat după ce medicul a efectuat un examen Papanicolau unei paciente, el fiind specializat în ginecologie oncologică.

Perchezițiile s-au desfășurat în șapte locuințe ale cadrelor medicale și în două locații din cadrul spitalului: Camera de Gardă și Ambulatoriu, precum și Secția de Chirurgie Oncologică. Mai multe cadre medicale au fost duse la audieri la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș.

Acest caz nu este singular. În 2022, la aceeași secție, medicul Octavian Mazilu, fost șef al secției și manager al spitalului, a fost arestat tot pentru luare de mită. În 2023, Mazilu a fost condamnat în primă instanță la 3 ani de închisoare cu suspendare și 70 de zile de muncă în folosul comunității. În ciuda acestei condamnări, din iulie 2023, Mazilu a fost numit director medical interimar la Spitalul Județean din Drobeta Turnu Severin și activează într-o clinică privată din Mehedinți.

Sursa: Newsinn