Gândul zilei

 „Iubirea duce la cunoaștere. După cum amintirea focului nu-ți încălzește trupul, tot astfel credință fără dragoste nu-ți va încălzi sufletul!”- Sfântul Maxim Mărturisitorul

Știai că?

Arhanghelii sunt mesageri de la Creator către creația să. Puțini sunt cei care știu faptul că arhanghelii fac parte din cele nouă cete de ființe celeste care trăiesc în Ceruri, alături de îngeri, începători, stăpânii, domnii, puteri cerești, tronuri, serafimi și heruvimi. Numele tuturor arhanghelilor , cu doar două excepții, se termină cu particula “EL” sau “ÎL”, care înseamnă “al lui Dumnezeu”, “de la Dumnezeu”, iar prima parte a numelui arhangelului are înțelesul misiunii sale. Există un număr mare de arhangheli, dar cei mai cunoscuți sunt cei 15: Ariel, Azrael, Chamuel, Gabriel, Haniel, Ieremiel, Iofiel, Metatron, Mihail, Rafael, Raguel, Raziel, Sandalfon, Uriel, Zadkiel.

Pilda zilei

Sfânta Cruce

Se povesteşte că Sfânta Elena, mama Sfântului împărat Constantin cel e, a poruncit să fie făcute săpături pe Muntele Golgota, unde s-au descoperit trei cruci. Pentru a afla care este Crucea pe care a fost răstignit Mântuitorul, a fost adusă o femeie bolnavă şi i s-a spus să atingă pe rând crucile. Aceasta a atins prima cruce, apoi pe a doua, iar, când s-a atins şi de a treia cruce s-a vindecat pe loc de boala ce o chinuia de multă vreme, în felul acesta, Sfânta Elena a ştiut care este Craca Mântuitorului şi care sunt cele două cruci pe care au fost răstigniţi tâlharii. Crucea Sfântă se mai păstrează şi astăzi într-o biserică din Ierusalim, săvârşind fără încetare minuni în trupurile şi în sufletele celor ce vin şi se închină în faţa ei cu sinceritate şi cu credinţă.

„Mântuitorul a ales Crucea, fiindcă astfel se moare cu mâinile întinse. El Sa sfârşit îmbrăţisându-ne. ” (Sfântul Atanasie cel Mare)

Sursa: Realitatea Spirituala