Gândul zilei

„Când omul își recunoaște cu smerenie starea sa păcătoasă, atunci este recunoscut de oameni ca fiind un om al lui Dumnezeu!”- Cuviosul Paisie Aghioritul

Știai că?

Alfa și Omega („Α și Ω”) sunt prima și ultima literă din alfabetul grecesc clasic (ionic) și sunt folosite ca simbol pentru totalitate, Dumnezeu și, în special, pentru Hristos, primul și ultimul. Semnele apa adesea în icoane unde este reprezentat Domnul Isus Hristos.Expresia biblică „Alfa și Omega” apare în Noul Testament în următoarele 4 locuri:

-Apocalipsa 1 (8): „Eu sunt Alfa și Omega, Începutul și Sfârșitul, zice Domnul Dumnezeu, Cel Ce este, Cel Ce era și Cel Ce vine.”

-Apocalipsa 1 (11) care zicea: „Eu sunt Alfa și Omega, Cel Dintâi și Cel de pe Urmă. Ce vezi, scrie într-o carte și trimite-o celor șapte biserici, la: Efes, Smirna, Pergam, Tiatira, Sardes, Filadelfia și Laodiceea.”

-Apocalipsa 21 (6): „Apoi a zis: S’a isprăvit ! Eu sunt Alfa și Omega, Începutul și Sfârșitul. Celui ce îi este sete, îi voi da să bea fără plată din izvorul Apei vieții.”

-Apocalipsa 22 (13): „Eu sunt Alfa și Omega, Cel dintâi și Cel de pe urmă, Începutul și Sfârșitul.”

Pilda zilei

Comori adunate

Într-un oraş, trăia odată un om tare zgârcit. Toată viaţa n-a făcut altceva decât să strângă şi să strângă tot mai multă avere. Niciodată nu i-a fost silă de cineva sărman. Nu dădea ceva de pomană, nici m ruptul capului. O singură dată, într-o duminică, trecând prin faţa unei biserici, i-a aruncat unui cerşetor doi bănuţi, în rest, toată viaţa lui nu a dat nimic. Când preotul îl întâlnea şi îl apostrofa, el răspundea mereu: – Părinte, în lumea asta totul poate fi cumpărat. Cu siguranţă că şi în lumea cealaltă este la fel. Cu câte bogăţii am strâns eu, nu se poate să nu ajung în rai! Oricâte sfaturi i-ar fi dat preotul, el nu vroia să asculte. Azi aşa, mâine aşa, până când, într-o noapte, a avut un vis îngrozitor. Se acea că murise şi ajunsese la poarta Raiului, când, la intrare, Sfanţul Petru l-a întrebat:

– Bine, omule, ce-i cu tine aici?

– Sfinte Petre, aş vrea şi eu să intru în rai.

– Da’ crezi tu că poţi?

– Sfinte Petre, dacă trebuie, eu plătesc. Am comori nenumărate …

– Mai caută, mai caută, poate vei găsi totuşi ceva!

Şi într-adevăr, omul a găsit pe fundul unui buzunar doi bănuţi

– Aoleu, dar de ce n-am decât atât?! Pe Pământ aveam de mii de ori mai mulţi aici de ce am ajuns doar cu doi bănuţi?

– E, omule, I-a răspuns Sfântul Petru, când ajungi aici ai doar ceea ce ai dăruit în viaţă. Acestea sunt comorile pe care fiecare le strânge în cer. Cu ele poţi într-adevăr să intri în rai, dar crezi că doi bănuţi sunt de ajuns? În toată viaţa n-ai dăruit decât aceşti bani unui sărman om ce aştepta ajutorul tău în poarta unei biserici. Dacă în timpul vieţii ai fi strâns mai multe comori cereşti, poate ai fi intrat în Rai, dar aşa…

Tocmai în acea clipă omul nostru s-a trezit din vis, speriat de tot. Din acea zi nu a mai fost la fel. Din acea zi a căutat să adune comori doar în cer. Erau atâţia săraci ce avea nevoie de

ajutorul său…!

„Bogaţii vor ajunge în cer, când îi vor introduce acolo săracii.” (FericitulAugustin)

Sursa: Realitatea Spirituala