Azilele groazei – Cătălin Predoiu cere verificarea unor posibile situații similare cu cele descoperite recent la unele centre de îngrijire din județul Ilfov.

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a analizat rezultatele obținute în cadrul Planului de Acțiune pentru prevenirea faptelor cu violență și consumului/traficului de droguri, inițiat în urmă cu 2 săptămâni.

La această ședință, derulată în sistem video-conferință, au participat șefii structurilor centrale și teritoriale ale Inspectoratului General al Poliției Române, Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, Inspectoratului General pentru Imigrări, Agenției Națională Antidrog, Agenției Națională Împotriva Traficului de Persoane, Direcției Generale de Protecție Internă și Direcției Generale Anticorupție. 

Ministrul a apreciat implicarea și profesionalismul cadrelor MAI care au desfășurat activități în sistem integrat, în special în ultimele 2 week-enduri, când au avut loc evenimente cu public numeros precum și acțiunile operative pentru destructurarea unor grupări infracționale organizate.

Totodată, a solicitat continuarea și intensificarea acțiunilor în perioada următoare, pentru protejarea cetățenilor și aplicarea cu fermitate a măsurilor legale față de cei care încalcă legea. 

De asemenea, ministrul a cerut structurilor MAI să se mobilizeze pentru verificarea existenței unor posibile situații similare cu cele descoperite recent la unele centre de îngrijire a persoanelor vârstnice și vulnerabile, semnalând imediat instituțiile abilitate conform legii pentru a proteja aceste persoane.  

În același timp, a dispus poliției de frontieră adaptarea misiunilor în scopul asigurării unui nivel optim de securitate la granițe și combaterea migrației ilegale, cu sprijinul poliției, jandarmeriei și celor de la imigrări.

Marius Budăi nu a luat în calcul demisia

Ministrul Muncii, Marius Budăi, spune că demisia sa, cerută în scandalul „azilelor groazei”, „nu contează”. Oficialul subliniază, în schimb, că ceea ce are de făcut este să se concentreze pe rezolvarea problemelor.

„Cred că nu contează mai mult sau mai puțin demisia mea, contează foarte mult ce o să facem de acum încolo. Cred că societatea civilă trebuie să facă ce trebuie să facă societatea civilă și politică să facă altcineva. Putem pune o grămadă de întrebări: De ce? De ce? De ce? Haideți să facem, să schimbăm lucruri și să preîntâmpinăm aceste întâmplări nefericite”, a spus Marius Budăi.

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, condus de Marius Budăi, a anunțat dorește o implicare mai mare a organizațiilor neguvernamentale în asistență socială.

Anunțul vine după ce a explodat scandalul căminelor groazei din Ilfov în urma informărilor transmise de Centrul pentru Resurse Juridice și mai multe anchete jurnlistice.  

Sursa: Realitatea Din PNL