Vremea rea a făcut prăpăd în mai multe localități din România.

Vremea extremă face ravagii în țară. Ploile torențiale, grindina și vijeliile puternice au distrus culturile și gospodăriilie oamenilor. În mai puțin de jumătate de oră, o localitate din Bistrița-Năsăud a avut parte de o viitură cum nu s-au mai văzut de 10 ani. În Buzău, o grindină de mari dimensiuni a acoperit pământul în câteva minute. După inundații și furtunile devastatoare, meteorologii anunță un val de caniculă care va lovi toată România. 

VIDEO:

https://www.facebook.com/watch/?v=654307069476827

În Buzău a plouat torențial cu grindină de mari dimensiuni. Vița de vie, castraveții, roșiile și fasolea au fost distruse.

În localitatea Năeni din Buzău, grindina a fost și de 5 centimetri.

Așa arată o ploaie torențială de nici 30 de minute. O rupere de nori în Munții Țibleșului a inundat drumurile, curțile și terenruile oamenilor din comuna Spermezeu. Sătenii spun că așa viitură nu au mai văzut de 10 ani.

Și în Argeș a plouat torențial, iar șoferii blocați în trafic abia reușeau să circule din cauza vizibilității reduse.

În localitățile lovite de inundații și unde nici nu există canalizare oamenii rămân cu gunoiele în gospodării și cu șanțurile pline de ape.

https://www.facebook.com/100001670843204/videos/994099518441225/

Peste 1.000 de case din Gorj, Dolj, Caraș-Severin și Mehedinți sunt în pericol să cadă. Oamenii au stat cu apele în locuință zeci de ore. Nici măcar 20% dintre aceștia nu au asigurare în caz de dezastru.

Sfârșitul lunii aduce temperaturi tot mai ridicate, iar din luna iulie un val de caniculă va lovi România.