Naționala de fotbal a româniei a obținut o remiză nesperată în Elveția, la Lucerna, după ce gazdele aveau 2-0 în minutul 88. România este pe locul 2 în Grupa I, cu 8p după 4 meciuri.

Formația antrenată de Edward Iordănescu pleacă neînvinsă din Elveția, deși în prima repriză a fost dominată clar din toate punctele de vedere.

Faptul că scorul la pauză a fost doar 2-0 în favoarea gazdelor s-a datorat formei bune a portarului Horațiu Moldovan și a impreciziei atacanților elvețieni.

Zeki Amdouni a deschis scorul în minutul 28, reluând de la marginea careului mic, la o fază în care nu avea niciun adversar în jurul lui.

Același jucător a dus scorul la 2-0 cu cinci minute înainte de pauză. Amdouni a dejucat pasul greşit la offside al naţionalei noastre şi a marcat printre picioarele lui Horaţiu Moldovan. În prima repriză, „tricolorii” nu au pus deloc în pericol poarta apărată de Sommer.

În minutul 83 arbitrul de centru a acordat lovitură de la 11 metri în favoarea gazdelor, dar a revenit asupra deciziei după consultarea sistemului VAR, realizând că Manea a atins întâi mingea și abia după aceea piciorul atacantului advers.

Când nimeni nu se mai aștepta, Mihăilă a redus din diferență în minutul 89, cu o reluare pe jos, la colțul lung, iar în minutul 90+2 a egalat la capătul unui contraatac.

„Tricolorii” au scăpat cu fața curată în minutul 90+7, când Bislimi, care l-a înlocuit pe Shaqiri în mintuul 90+1, a trimis mingea în transversală de la 4-5 metri.

În celelalte meciuri jucate azi în Grupa I s-au consemnat rezultatele: Belarus – Kosovo 2-1 (Morozov 78, Ebong 76 / Muriqi 87-p) și Israel – Andorra 2-1 (Shlomo 32, Solomon 61 / Ubach 52).

După 4 etape, lider este Elveția cu 10p, urmată de România (8p), Israel (7p), Belarus, Kosovo (ambele cu 3p) și Andorra (1p).