În plin sezon al virozelor și gripelor, mediculul epidemiolog Adrian Marinescu atrage atenția că persoanele care au avut forme severe de COVID-19 în pandemie sunt mai predispuse la îmbolnăvire, pentru că au încă sistemul imunitar afectat.

Marinescu a explicat într-un interviu acordat News.ro care sunt particularitățile acestui sezon de viroze respiratorii și de ce este mai intens decât în alți ani.

Una dintre explicații ar fi că nu mai există restricțiile din pandemie, perioadă în care oamenii nu au mai fost expuși atât de mult îmbolnăvirilor specifice perioade.

În mod cert avem acum de-a face cu o creștere a numărului de cazuri de gripă A, a mai afirmat specialistul, atrăgând atenția că este abia începutul sezonului de gripă.

Un alt element de care trebuie ținut cont este acela că persoanele care au suferit forme severe sau critice de SARS- CoV-2 au sistemul imunitar este mai puţin echilibrat și deci sunt oarecum mai expuse contaminării cu gripe sau viroze.

În ultimele zile, numărul cazurilor ajunse la camera de gardă a Institutului „Matei Balș” a ajuns 250 pe zi, o valoare apropiată de cele înregistrate în perioadele de vârf pandemic.