Oamenii sunt ființe sexuale toată viața. Scopul asistenței medicale sexuale ar trebui să fie îmbunătățirea vieții și a relațiilor personale, și nu doar consilierea și îngrijirea legate de procreare sau infecții cu transmitere sexuală.

Expresia „ sănătate sexuală ” cuprinde o serie de probleme de sănătate publică și clinice legate de:

Ce este sănătatea sexuală?

Sănătatea sexuală este abilitatea de a ne îmbrățișa și de a ne bucura de sexualitatea noastră indifferent de vârstă. Este o parte importantă a sănătății noastre fizice și mai ales emoționale.

Cum să îmbunătățești sănătatea sexuală?

Factorii care pot influența sexul „corect” sau „îmbunătățit” sunt adesea legați de cultură sau religie.

Pentru a îmbunătăți experiența sexuală , oamenii ar trebui încurajați să primească sfaturi periodice de sănătate sexuală și să stabilească activități periodice legate de sex. Pare a fi dificil pentru toate categoriile de vârstă să vorbească despre acest lucru.

Serviciile școlare ar trebui încurajate să ofere informații și sfaturi cu privire la toate aspectele legate de sănătatea sexuală și viața sexuală.

Este important să înțelegem elementele de bază ale sănătății sexuale în vederea stabilirii, înțelegerii propriei ”normalitați sexuale”.

Principalele probleme pentru care pacienții solicit consult de specialitate:

  • disfuncție sexuală (libido scăzut, disfuncții erectile)
  • boli cu transmitere sexuală
  • sângerarea sânilor
  • infertilitate
  • sănătatea anală

IMPORTANT: Informațiile din acest articol sunt recomandări generale cu caracter informativ, facultativ, ce nu înlocuiesc indicațiile unui medic specialist.

Sursa: Realitatea de Realitatea Medicala