Acasă Stiri Vârful valului 6 COVID, va fi atins în această săptămână! Alexandru Rafila:...

Vârful valului 6 COVID, va fi atins în această săptămână! Alexandru Rafila: „Sunt 263 de persoane la ATI”

260
0

Specialiștii anunță că vârful valului 6 va fi atins în această săptămână și prognozează și câte 30.000 de cazuri pe zi în viitorul apropiat. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a făcut luni declarații despre evoluția cazurilor de COVD-19 în România.

„Au fost raportate 149 de decese și 5.202 pacienți infectați. Menținem același procent de 20% de persoane care se infectează. Gradul de ocupare a paturilor din secțiile din spital, am ajuns la un procent, iar la ATI sunt internate 263 persoane. Avem o creștere mai mare la persoanele internate, decât la persoanele internate la ATI, deci o severitatae mai redusă”, a spus Alexandru Rafila într-o conferință de presă.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 5.202 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, cu 1.123 mai multe față de ziua anterioară.

1.040 din cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 189 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

VEZI ȘI: VALUL 7 al pandemiei de covid – Alexandru Rafila: „Toată lumea menţionează posibilitatea existenţei unui nou val pandemic spre sfârşitul anului”

 

Sursa: Realitatea de Realitatea Medicala