Noul virusl hepatic, cu origini încă necunoscute, este dat de o tulpină virală (adenovirus), deci se transmite în proporție de aproape 80% pe cale virală, dar și prin contact direct. Medicul Carmen Dorobăț a declarat, pentru Realitatea PLUS, că simptomele sunt ca la hepatită.

„Este vorba de o tulpină virală ce se transmite ușor. Conform Organizației Mondiale a Sănătății, aproape 77% dintre cazurile studiate par să fie date de un adenovirus, dar care nu a fost încă descris. El se transmte predominant pe cale respiratorie, dar și prin contact direct, adică supraviețuirea virusului pe fel și fel de obiecte. Deci, este necesar să ne spălăm pe mâini și să păstrăm distanța, fix ca în cazul Covid. Nu s-a putut pune în evidență o anumită corelație între modul cum se transmite acest virus, pentru a putea să se ia cu exactitate măsurile de prevenire. Trebuie să ținem seama de măsuri de igienă și să veităm pe cât putem, aglomerația și colectivitățile închise.

Pentru că este vacanță, trebuie să fim atenți la măsurile de precauție, iar simptomele sunt manifestari digestive și coloratura galbena a ochilor și urina închisă la culoare, adică se asemenea cu berea. Vârsta maximă până la care s-a evidențiat această hepatită este în jur de 16 ani. Trebuie să meargă să faca analize micutul, dacă are simptome, iar la sfatul medicului, impreuna cu infecționistul, se vor lua măsuri”, a declarat medicul Carmen Dorobăț pentru Realitatea PLUS.

Sursa: Realitatea de Realitatea Medicala