Este sezonul virozelor, iar spitalele din toată țara sunt pline de pacienți. Cei afectați sunt în special copiii. Aproape 50 de mii de români s-au îmbolnăvit numai în ultima săptămână, spun medicii care pun totul pe seama renunțării la obligativitatea purtării măștilor de protecție. 

Febră, tuse și nas înfundat sunt doar câteva dintre simptomele cu care sute de copii au ajuns la urgențe în ultima perioadă.

Cei mai mulți s-au ales cu virozele de la creșe sau grădinițe, iar virusul s-a răspândit rapid la toți membrii familiei. Dacă unii au scăpat cu tratamente prescrise acasă, alții au fost nevoiți să rămână internați sub supravegherea medicilor.

„Predomină simptomatologia, febră ridicată, tuse, stare generală alterată. Majoritatea celor internați sunt preșcolari”, a explicat Crina Kibedi, purtător de cuvânt al Spitalului Județean Constanța.

Medicii de familie spun că numărul pacienților cu viroze a crescut alarmant și pentru că masca nu mai este obligatorie în spațiile închise.

„Foarte mare creșterea, foarte mulți copii. Și acest fapt se datorează ridicării restricțiilor și faptul că nu se mai poartă măști în interior. Noi ca medici voiam să rămână masca în interior, se cunoaște nu doar la copii. Și la adulți”, a precizat Despina Vafiadis, medic de familie.

Sursa: Realitatea de Constanta