La 1 februarie, expiră certificatul digital de călătorie în UE pentru cei care nu și-au făcut doza booster în 9 luni de la rapel. Ministrul Sănătății – Alexandru Rafila a explicat, din nou, decizia Comisiei Europene, adoptată în 21 decembrie, care a fost comunicată statelor membre, se aplică pentru certificatul verde folosit pentru călătoriile în Uniunea Europeană, nu și în interiorul țării, deocamdată.

 

„Nu am luat încă o decizie, dar e foarte probabil să nu modificăm condițiile interne, cel puțin pentru moment, în ceea ce privește acest certificat. Adică vaccinarea va rămâne valabilă. El oricum are o valabilitate în momentul de față, care este înscrisă pe certificat, până la data de 30 iunie 2022.

Sigur că lucrurile acestea le vor reevalua când vom trece de acest val pandemic și o să vedem dacă și la nivelul UE nu se va reveni în ceea ce privește utilitatea sau modul de utilizare a acestui certificat, valabilitatea lui și vaccinarea cu două sau cu trei doze, după caz”, a declarat Alexandru Rafila.

 

Sursa: Realitatea de Bucuresti