Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu a anunțat că în mai puțin de 24 de ore de la start, s-au înscris pentru vaccinarea 981 de copii de la 5 până la 11 ani, în platforma RoVaccinare.

„Am dat startul programărilor pentru vaccinarea celor mici! În mai puţin de 24 de ore au fost validate 981 de programări în platforma RoVaccinare, pentru copii cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani”, a scris Andrei Baciu, pe Facebook.

Vaccinarea celor mici începe pe 26 ianuarie, a anunțat CNCAV. Platforma informatică permite deja programarea, dar vaccinarea se poate face şi fără programare. 
 
„Prima tranșă de vaccin anti-covid pentru această categorie de vârstă va ajunge în țara noastră zilele următoare, iar cei care vor să își programeze copiii trebuie să caute în platformă semnul ”P_PED”. 
Sunt 219 astfel de cabinete destinate vaccinării celor mici, unde puteți merge chiar dacă nu v-ați înregistrat înainte pe site-ul programare.vaccinare-covid.gov.ro”, a anunțat secretarul de stat.

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a anunțat că la nivel naţional sunt 1.200.000 de copii cu vârsta între 5 şi 11 ani. Potrivit primelor estimări, rata de vaccinare la această categorie va fi de 20%, ceea ce înseamnă 250.000 – 260.000 de copii.  

 

Sunt obligatorii acordarea consimțământului informat de către părinți sau de către reprezentantul legal al minorului și efectuarea triajului medical prin completarea chestionarului de triaj dedicat copiilor; modelele sunt disponibile și pe platforma națională de vaccinare, aici: https://vaccinarecovid.gov.ro/formulare-si-chestionare/

– Schema de vaccinare a copiilor cu vaccinul Comirnaty este de 10 micrograme/doză (10 µg), la interval de 21 de zile; administrarea fiecărei doze se efectuează intramuscular, similar celorlalte grupe de vârstă eligibile;

– Dacă se inițiază vaccinarea la copiii care împlinesc 12 ani între administrarea celor două doze, aceștia continuă schema de vaccinare cu doza pediatrică de 10 µg.

 

Sursa: Realitatea de Realitatea Medicala