Directorul Spitalului Colentina, Victor Cauni, a precizat că sunt suspiciuni că zeci de pacienți Covid internați în unitatea medicală pe care o conduce ar fi avut certificate false de vaccinare.

Medicul a precizat, la un post TV, că unii bolnavi mărturisesc că nu sunt imunizaţi doar când ajung în stare gravă şi urmează să fie intubaţi. Ultimul caz de acest fel a fost înregistrat în urmă cu două săptămâni.

„Ne-am dat noi seama și colegii mei de la Pneumologie, de la ATI, și-au dat seama când pacientul nu este vaccinat. Pentru că în marea majoritate a cazurilor, pacienții vaccianți nu fac forme severe și atunci când ai în ATI sau în pneumologie pacient vaccinat cu forme extrem de severe, prima dată noi am învățat să ne punem întrebarea dacă a fost vaccinat la chiuvetă”, a declarat Victor Cauni, managerul Spitalului Colentina.

„Când boala este foarte severă, o serie de pacienți recunosc că, de fapt, nu au fost vaccinați. Asta e o mare durere a noastră, când am văzut pacienți vaccinați care, de fapt, erau nevaccinați”, mărturisește Victor Cauni.

Întrebat dacă a întâlnit multe astfel de cazuri, managerul a spus: „Nu sunt majoritari, dar au fost de ordinul zecilor, în mai multe luni, în valul 4.”

Managerul a mai spus că acești pacienți recunosc că sunt nevaccinați atunci când sunt aproape de intubare.

Sursa: Realitatea de Realitatea Medicala