Fie că este vorba de fragedele fripturi sau că vrem să încercăm niște preparate care conțin mai multe legume, trebuie să fim atenți la modurile de preparare. Chiar și cele mai sănătoase fructe și legume se pot tranforma în adevărate bombe calorice atunci când le combinăm greșit.

Mere caramelizate

Merele caramelizate sunt printre cele mai cunoscute preparate de Crăciun și toată lumea le face măcar o dată. Deși merele sunt bogate în vitamine și fibre, aceste mere deosebite aduc un aport de aproape 320 de calorii, 28 de grame de zahăr și 16 grame de lipide. Caramelul le anulează toate caracteristicile nutriționale, transformându-le într-un pericol pentru sănătatea ta.

Carne de vânat

Deși carnea de vânat este cunoscută ca fiind printre cele mai sănătoase tipuri de carne, trebuie să știi că aceasta are de 70 de ori mai multe calorii și de trei ori mai multă grăsime decât carnea albă. 

Plăcintă cu nuci

În combinație cu zahăr, unt și sirop, nucile își pierd valorile nutritive și devin adevărate bombe calorice. O singură felie dintr-o asemenea plăcintă are cam 500 de calorii. Dacă vrei totuși să te bucuri de acest desert, încearcă varianta cu mere. Este mult mai sănătoasă și mai ușoară.

Cartofi umpluți

În mod normal, cartofii fierți sunt bogați în vitamina C și fibre. Însă, în combinație cu smântână, cașcaval și unt, pot fi cea mai proastă decizie. Un cartof umplut conține în medie 300 de calorii. Putem să scăpăm de toate aceste calorii dacă regândim rețeta. Putem, de exemplu, să folosim legume, cum ar fi ceapa și spanacul, pentru a umple delicioșii cartofi.

Țuică fiartă

Aici nu trebuie să mai comentăm de ce. Alcoolul, în combinație cu mâncarea grasă de sărbători, ne poate pune în pericol sănătatea. Evită consumul excesiv de alcool, limitându-te la câteva pahare cu vin fiert. Este mult mai sănătos și este exact ce ai nevoie pentru a te încălzi.

Sursa: Realitatea de Realitatea Medicala