Varianta Delta reprezintă 99% din cazurile secvențiate de Covid-19 la nivel global, făcând-o mai răspândită decât orice altă tulpină, au declarat, marți, oficialii Organizației Mondiale a Sănătății.

Aproape toate cele până la 900.000 de cazuri de Covid-19 secvențiate la nivel mondial în ultimele 60 de zile au provenit din tulpina Delta, a declarat Maria Van Kerkhove, responsabilul tehnic al OMS pentru Covid, conform publicației CNBC.

„Delta este într-adevăr cea dominant. Și există două variante de interes – Mu și Lambda – pe care le-am urmărit și noi, dar, din nou, acolo unde Delta este prezentă, Delta preia controlul”, a precizat Van Kerkhove.

 

Comentariile acesteia vin pe fondul unei creșteri internaționale a infecțiilor cu Covid, determinată de creșterea numărului de cazuri în Europa. Continentul a reprezentat aproximativ 60% din cele peste 3,3 milioane de cazuri noi de Covid din lume săptămâna trecută, a mai afirmat Van Kerkhove.

Potrivit specialistului, Europa a reprezentat mai mult de jumătate din cei puțin sub 50.000 de decese globale de Covid în ultima săptămână, o creștere cu 5% a deceselor pe tot continentul. Cazurile de Covid la nivel mondial au crescut în ultimele patru săptămâni consecutive, a adăugat ea.

Sursa: Realitatea de Realitatea Medicala