Tratamentul cu anticorpi monoclonali a fost administrat în premieră unui pacient diagnosticat cu COVID-19 internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui, au anunţat reprezentanţii instituţiei medicale.

Potrivit unei postări pe pagina de Facebook a unităţii medicale, pacientul a avut o evoluţie favorabilă, care a permis externarea din spital.

„În cadrul Secţiei de boli infecţioase, a fost administrat primul tratament cu anticorpi monoclonali la o persoana infectată cu virusul SARS-CoV-2. După administrarea tratamentului perfuzabil, pacientul a fost externat şi ţinut sub supraveghere de către medicul de boli infecţioase”, au transmis reprezentanţii SJU Vaslui.

Tratamentul cu anticorpi monoclonali se administrează, pe baza consimţământului semnat de bolnavi, pacienţilor cu forme uşoare ale bolii, dar care prezintă factori de risc pentru evoluţie severă, la mai puţin de şapte zile de la debutul simptomatologiei. Pacienţii trebuie să aibă saturaţia de oxigen mai mare de 93% şi să nu primească supliment de oxigen.

Sursa: Realitatea de Vaslui