Prima pastilă concepută pentru a trata infecția simptomatică cu Covid-19 a fost aprobată de Autoritatea pentru Reglementarea Medicamentelor din Marea Britanie.

 

Comprimatul – Molnupiravir – va fi administrat de două ori pe zi pacienților vulnerabili, diagnosticați recent cu infecția cu virusul SARS-CoV-2, relatează BBC, citat de realitatea.net

În studiile clinice efectuate până în prezent, pastila, dezvoltată inițial pentru a trata gripa, a redus la aproximativ jumătate riscul de spitalizare sau de deces.

Secretarul pentru Sănătate, Sajid Javid, a susțin că tratamentul poate fi văzut ca un  „schimbător de joc” pentru cei mai fragili și imunosupresivi.

„Astăzi este o zi istorică pentru țara noastră, deoarece Marea Britanie este acum prima țară din lume care a aprobat un antiviral care poate fi luat acasă pentru Covid”, a afirmat oficialul, într-o declarație de presă.

Marea Britanie nu este singura țară care a solicitat aprobarea „pastilei-minune”, așa cum este numit Molnupiravirul. Compania farmaceutică americană Merck a depus, pe 11 octombrie, la Agenţia pentru Alimente şi Medicamente din SUA (FDA) cererea de autorizare în regim de urgenţă a medicamentului său anti-Covid. Astfel, Molnupiravir ar putea deveni prima pastilă împotriva acestei boli, potrivit CNN.

Medicamentul produs de Merk se administrează pe cale orală. Micile capsule maro trebuie luate de două ori pe zi, timp de cinci zile. Compania anticipează că va produce 10 milioane de seturi de tratament până la sfârșitul anului.

Dr. Anthony Fauci, cel mai important expert în boli infecțioase din SUA, a anunțat că rezultatele sunt ”impresionante”. 

Sursa foto: asiamedia.lmu.edu

Sursa: Realitatea de Realitatea Medicala