Reguli noi pentru testarea COVID-19 la domiciliu în Capitală vor intra în vigoare de astăzi. Astfel, bucureştenii care au simptome specifice infecţiei cu Sars-CoV-2 se pot programa pentru testare la numărul de call center al DSP sau online.

Decizia vine după ce, în ultimele săptămâni, pe fondul numărului uriaş de infectări din Bucureşti, ambulanţa făcea faţă cu greu solicitărilor de testare la domiciliu. 

Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti pune la dispoziţia locuitorilor din Capitală două metode alternative de a se programa pentru testare la domiciliu, pe lângă apelul prin serviciul unic de urgenţă 112.

Prima variantă este programarea prin call center-ul DSP la numărul 021/9462, iar a doua variantă este online pe baza unui formular pus la dispoziţie pe site-ul DSP Bucureşti la adresa dspb.ro/formular-programare-test-Covid-19.

Rămâne în vigoare regula că numai cei care prezintă simptome specifice infecţiei cu SARS-CoV-2 pot solicita astfel de testări la domiciliu, care se fac prin intermediul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, cu personal special desemnat să facă astfel de testări. 

Testele, care sunt fie rapide, fie PCR sunt gratuite pentru cei care au simptomatologie specifică COVID-19. Pe durata ultimelor săptămâni, în Bucureşti solicitările au fost numeroase, şi nu doar o dată cei care prezentau simptome şi sunau la 112 să fie testaţi la domiciliu aşteptau şi câteva zile până când un echipaj de ambulanţă reuşea să ajungă la solicitare.

Sursa: Realitatea de Bucuresti