Cercetătorii britanici au reușit să identifice simptome specifice ale infectării cu varianta indiană a coronavirusului. Varianta Delta a SARS-CoV-2 este deja predominantă în Regatul Unit, ajungând să reprezinte peste 90% din infectările raportate.

Infecția cu noua tulpină coronavirus se simte „ca o răceală mai agresivă”, avertizează cercetătorii din Marea Britanie, care au anunțat că este îngrijorătoare pentru tineri.

Simptomele pe care le au persoanele infectate cu varianta Delta (indiană – n.red.) a coronavirusului sunt durerile de cap, dureri și usturime în gât, secreții nazale. Tinerii au simptome mai ușoare, dar nu trebuie să le trateze superficial, spun cercetătorii. În cazul lor este obligatorie testarea și izolarea până au rezultatul testului COVID-19.

Profesorul Tim Spector, care conduce studiul Zoe Covid Symptom, a atras atenția că o infecție cu varianta Delta a virusului SARS-CoV-2 se simte „ca o răceală ceva mai agresivă”, potrivit BBC. Iar asta se întâmplă mai ales în cazul persoanelor tinere. El a atras atenția că, deși s-ar putea să nu se simtă foarte rău, ei sunt contagioși și ar putea pune alte persoane în pericol. Spector a recomandat testarea COVID în cazul oricărăr simptome noi, ușor modificate, chiar dacă sunt ușoare.

Potrivit NHS, cele mai importante simptome ale COVID sunt: tuse nouă continuă, o temperatura mare, pierderea sau modificarea mirosului sau gustului. 

FEBRA a rămas unul dintre cele mai frecvente simptome ale infectării cu noul coronavirus, însă pierderea mirosului și a gustului nu mai apar în primele 10 semne ale contractării virusului, varianta Delta.

„De la începutul lunii mai, echipa noastră de cercetători analizează simptomele înregistrate în aplicația noastră. Am constatat că nu mai sunt cele pe care le știam”, spune Tim Spector., pe baza datelor primite prin aplicația COVID-19. 

Schimbarea apare odată cu creșterea cazurilor de infecție cu varianta Delta a coronavirusului, identificată inițial în India. Varianta Delta este acum principala sursă a peste 90% dintre infecțiile cu SARS-CoV-2 din Marea Britanie.

Despre senzația de OBOSEALĂ sau sfârșeală, profesorul spune că este un semn că este posibil să fie vorba despre noua variantă Delta.

„Varianta aceasta de coronavirus funcționează un pic diferit. Oamenii ar putea crede că suferă doar de o răceală sezonieră și continuă să meargă la petreceri… nu se gândesc că este COVID-19. Astfel că nu fac decât să-i infecteze pe ceilalți. Pot infecta încă 6 persoane din jurul lor.  Și asta nu face decât să înrăutățească situația actuală. Acesta este un mesaj pentru cei tineri: persoanele de vârsta voastră au simptome ceva mai ușoare. Vă veți simți ca în cazul unei răceli banale, dar un pic mai rele, veți avea starea aceea de oboseală, iar asta înseamnă că trebuie să vă testați și trebuie să stați acasă”, a explicat Tim Spector.

Sursa: Realitatea de Realitatea Medicala