Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a anunțat că în următoarea perioadă vor fi eliberate până la jumătate din paturile din spitalele de specialitate și 70% din cele non-COVID.

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a anunțat că de la 1 iunie „se pot elibera in prima etapa, daca sunt respectate condițiile, până la 50% din paturile din spitalele cu grad inalt de specializare si pana la 70% din cele aprobate in momentul maxim al pandemiei”.

Un nou plan de măsuri pentru spitale a fost elaborat pentru a scădea internările COVID, în care se vor respecta doi parametri: rata de incidență din județul respectiv și rata de numărul de bolnavi COVID-19 internați este mică.

Ministrul a explicat că „redeschiderea are loc in 2 etape, cu anumite condiții pentru managerii spitalelor”, în funcție de rata de incidență și numărul paturilor ocupate cu pacienți COVID.

ETAPA 1 de redeschidere a spitalelor pentru pacienții non-COVID

Spitalele vor putea reduce numărul de paturi COVID dacă rata de incidență pe județ la două săptămâni este sub 1/1000 de locuitori și dacă rata de ocupare a paturilor COVID din spitalul respectiv , avizată de DSP, de sub 50%.

ETAPA 2 de redeschidere a spitalelor pentru pacienții non-COVID

Într-o a doua etapă, procentul scade la 30% de paturi COVID pentru spitalale specializate in tratarea coronaviruslui si la 15% pentru restul spitalelor.

Ministrul Ioana Mihăilă, ANUNȚ despre „relaxarea” spitalelor de la 1 iunie – Care sunt CONDIȚIILE și cum se va proceda pentru pacienții non-COVID

 

Sursa: Realitatea de Realitatea Medicala