Medicamente şi diverse materiale sanitare expirate au fost descoperite de inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Arad la un cabinet medical care e şi centru de vaccinare, fiind aplicată o amendă de 6.000 de lei, însă activitatea cabinetului nu a fost suspendată pentru a se putea continua administrarea vaccinurilor pentru populaţie.

DSP Arad a informat, miercuri seară, că desfăşoară controale în toate spitalele, ambulatoriile şi cabinetele medicilor, descoperind mai multe neconformităţi la un cabinet de medicină de familie.

„Într-un cabinet de medicină de familie, în care se desfăşoară şi activitate de vaccinare, au fost identificate mai multe neconformităţi: medicamente şi materiale sanitare cu timp de valabilitate depăşit şi multe alte aspecte care nu trebuie să existe într-un cabinet medical. Sancţiunea aplicată se ridică la 6.000 de lei, conform, HG 857/2011, cu un timp maxim de şapte zile pentru conformare. Activitatea nu a fost suspendată deoarece suntem în plină campanie de vaccinare, cu toate că aceasta era abordarea corectă”, a informat DSP Arad.

Sursa: Realitatea de Arad