Spitalul Colentina care, vreme de mai bine de un an, a funcționat ca unitate suport Covid, își va deschide în curând porțile și pentru pacienții non-Covid! Vestea bună a venit chiar în această dimineață, într-un document semnat chiar de managerul instituției, doctorul Victor Cauni. 

Potrivit documentului, data exactă de redeschidere a spitalului Colentina în format mixt (COVID și non-Covid) va fi anunțată public „în timp util” în cursul săptămânii viitoare. 

„Funcționarea spitatlului în regim mixt se va face cu respectarea circuitelor separate potrivit normelor în vigoare”, mai arată documentul citat.

Realitatea PLUS a vorbit despre acest subiect încă din urmă cu două zile, când anunța că spitalul Colentina ar putea primi curând și pacienți non-Covid, asta după ce Direcția de Sănătate Publică (DSP) București a fost în vizită la spital și a făcut verificări pentru a da un aviz de funcționare în circuit normal. 

Așadar, în acest moment vorbim despre un spital care mai bine de un an de zile a tratat doar pacienți infectați cu Covid-19. Acum, numărul pacienților internați în spital ca urmare a infectării cu virusul SARS-CoV-2 este în scădere. Spre exemplu, la Terapie intensivă se află internați puțin peste 10 pacienți. 

Pe de altă parte, se fac presiuni și pentru redeschiderea Spitalului Foișor. Potrivit acelorași surse, DSP București a făcut verificări și în această unitate spitalicească pentru a da și în acest caz un aviz de funcționare în circuit normal. Ieri erau internați doar 3 pacienți în această unitate medicală, iar pe lista de așteptare s-ar afla aproximativ 900 de pacienți care au nevoie de diferite intervenții chirurgicale în acest spital. 

Rămâne de văzut când vor putea primi aceste spitale și pacienți non-Covid. 

Sursa: Realitatea de Realitatea Medicala