Primul centru de vaccinare drive-thru din Capitală s-a deschis în piața Constituției. Chiar dacă centrul s-a deschis la ora 8, oamenii s-au adunat la coadă, în mașini, cu mult timp înainte de deschiderea acestuia. 

„Am mers totul foarte repede. Am venit, am dat buletinul și s-a rezolvat în 10 minute. E foarte bine că s-a dat drumul și la noi (la vaccinarea drive-thru – n.r.). Mă simt foarte bine. Vaccinarea este singura noastră șansă să scăpăm odată de pandemie”, a afirmat un bucureșetean proaspăt vaccinat. 

Centrul de vaccinare drive-thru din Piața Constituției va funcționa zilnic, în intervalul 8-20. Cei care ăși doresc să se vaccineze nu trebuie să se programeze în platforma de vaccinare, fiind necesar doar buletinul pentru a se imuniza. Vaccinarea se face cu serul de la Pfizer.

Șeful Campaniei Naționale de Vaccinare Anti-Covid, medicul militar Valeriu Gheorghiță, va imuniza oamenii.

În cursul zilei de astăzi este așteptat și președintele Klaus Iohannis să ajungă la acest centru de vaccinare. Șeful statului va ajunge aici la ora 14.

Primarul general, Nicușor Dan, a declarat joi că, în primele 2 ore de la deschiderea centrului drive-thru din Piața Constituției, au fost vaccinate deja 100 de persoane și a făcut un apel la populație să se vaccineze, nefiind necesară programarea. ”În această dimineață a fost deschis centrul de vaccinare anti-COVID-19 din Piața Constituției, primul centru de vaccinare drive-thru din București. Vaccinarea a început la ora 8, iar până acum, în primele 2 ore, au fost vaccinate deja 100 de persoane. Mă bucur că președintele României, Klaus Iohannis, a răspuns invitației Primăriei Capitalei de a fi prezent la această inaugurare, susținând astfel popularizarea acestei soluții extrem de accesibile pentru vaccinarea bucureștenilor. Îndemn cu această ocazie oamenii să vină să se vaccineze la noul centru de vaccinare: fără programare și direct din mașină.”