În România la acest moment avem în circulație 4 tulpini de COVID. 70% dintre bolnavi o au pe cea BRITANICĂ. Declarația a fost făcută chiar de președintele Comisiei de sănătate din Senat, Adrian Streinu-Cercel. Medicul spune că presiunea pe sistemul medical este uriașă, în acest moment.

„Aş dori să vă informez că avem în circulaţie patru tulpini de SARS-CoV-2: cea sălbatică iniţială, cea britanică, cea din Africa de Sud şi cea din Brazilia. În momentul de faţă, 70% dintre persoanele care se îmbolnăvesc au tulpina britanică. O fi risc, n-o fi risc, nu ştiu”, a spus Streinu-Cercel.

„Văd că se vorbeşte cu intensitate maximă de sporurile doctorilor şi ale cadrelor didactice şi dacă putem să le dăm ceva în plus în această perioadă, din punct de vedere al riscului la care sunt supuşi. Şi era vorba de 2.000 de lei pentru cadre didactice şi 1.500 pentru personalul nedidactic şi auxiliar. O fi bine, n-o fi bine, nu ştiu. Însă ce vreau să vă spun este că tensiunea în aceste două sisteme, sistemul de învăţământ şi sistemul sanitar, este foarte mare şi, ca atare, nu cred că este momentul să ne jucăm de-a sporurile şi de a da ceva bani pentru risc”, a mai spus Adrian Streinu-Cercel, în plenul Senatului.

Sursa: Realitatea de Realitatea Medicala