Prefectura Prahova a solicitat DSP și Colegiului Medicilor să ancheteze circumstanțele deceselor a doi soți, după ce presa locală a publicat un articol potrivit căruia doi soți ar fi murit la trei zile după ce s-au vaccinat cu Pfizer. De asemenea, fiica acestora, s-ar afla la terapie intensivă după ce s-ar fi vaccinat cu AstraZeneca.

 
Potrivit observatorph.ro, soții Gheorghe și Marilena Dulgheru din satul Minieri, comuna Filipeștii de Pădure, au murit de covid, la spitalul județean de urgență din Ploiești, unde au ajuns în stare gravă la trei zile după ce s-au vaccinat cu Pfizer. Fiica lor, vaccinată cu AstraZeneca, este la terapie intensivă.

Comunicatul Prefecturii Prahova

În urma apariției în spațiul public a informației conform căreia „doi prahoveni, soț și soție, au murit de covid, iar fiica lor este la terapie intensivă. Ei au fost imunizați cu prima doză din vaccinul Pfizer, respectiv AstraZeneca“, domnul prefect al județului Prahova, Cristian Ionescu, s-a autosesizat și a solicitat Direcției de Sănătate Publică Prahova, prin adresa nr. 4628/2021, și Colegiului Medicilor Prahova, prin adresa nr. 4629/2021 , demararea, în regim de urgență, a unei anchete.

Sursa: Realitatea de Prahova