Spitalul Clinic Judeţean din Arad nu mai are niciun pat liber de terapie intensivă pentru bolnavii de COVID-19. Eventualii pacienţi care au nevoie de terapie intensivă vor fi redirecţionaţi la alte spitale din ţară.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Arad, Simina Roz, spune că astăzi a fost ocupat ultimul pat liber la ATI COVID-19, după ce duminică mai era un loc liber.

“La nivelul SCJU avem 27 de locuri la ATI pentru bolnavii de COVID-19, iar în acest moment sunt ocupate toate. Nu există posibilitatea de a se suplimenta numărul de paturi ATI. Conform procedurilor, noi anunţăm Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei dacă avem pacient care are nevoie de terapie intensivă, iar acesta este redirecţionat către spitale din ţară în care mai sunt locuri. Şi spitalul nostru a tratat la ATI, de-a lungul ultimului an, pacienţi din mai multe judeţe, în special cele limitrofe Aradului”, a spus Simina Roz.

În ceea ce privește pacienții COVID internați, spitalul arădean are 286 de paturi disponibile dintre care 226 erau ocupate astăzi.

Sursa: Realitatea de Arad