Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului Naţional de conducere a campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 a spus, în emisiunea Sănătatea la control, la Realitatea PLUS, că recomandă în continuare vaccinarea cu AstraZeneca. Acesta amenționat că după ce s-au efectuat evaluările de calitate pe cele 2 loturi discutate n-au fost găsite devieri de la condițiile standard de calitate.

„Suntem cu toții conștienți de importanța acestui moment și de îngrijorarea generată în rândul celor care s-au vaccinat cu serul AstraZeneca. Pot să vă spun că înțeleg perfect această preocupare, empatizez cu totul și suntem la fel de preocupați să lămurim cât mai rapid și cât mai bine toate aceste aspecte.

După ce s-au efectuat evaluările de calitate pe cele 2 loturi n-au fost găsite devieri de la condițiile standard la care aceste loturi ar trebui să se regăsească. Nu se poate face o legătură de vaccin și acele evenimente nefericite”, a precizat Valeriu Gheorghiță, în emisiunea Sănătatea la Control, la Realitatea PLUS.

Întrebat dacă ar recomanda unor apropiați sau unor persoane din familie să se vaccineze cu AstraZeneca sau să mai aștepte o vreme până se clarifică lucrurile, șeful campaniei de vaccinare a declarat: „Eu pot să vă spun că în această perioadă am avut suficiente solicitări de a-mi exprima opinia față de prieteni cunoștințe, care erau programați sau doreau să se programeze și i-am încurajat să se vaccineze. Ca medic, mă informez întotdeauna din surse valide, din surse verificate din punct de vedere științific, aceste decizii sunt cât se poate de clare în momentul de față. Trebuie să continuăm vaccinarea, are beneficii indicutabile. Da, recomandarea noastră la acest moment, în baza recomandării OMS este să continuăm vaccinarea”.

Sursa: Realitatea de Realitatea Medicala