Mortalitatea tulpinii britanice de coronavirus este mai mare decât cea a virusului original, arată un studiu recent publicat în jurnalul Asociației Medicale Britanice.

Varianta KENT a coronavirusului a provocat 227 de decese, față de numai 141 de decese provocate de tulpina originală din Europa.

Cercetătorii susțin că varianta studiată este mai letală, pe lângă faptul că se transmite mai rapid. Motivul pentru care are o mortalitate mai mare este reprezentat de faptul că virusul a suferit mutații.

Specialiștii avertizează că numărul deceselor va crește în raport direct cu cel al persoanelor infectate cu noile variante ale virusului, notează ziare.com. Un alt studiu arată că varianta britanică a virusului se transmite mai repede, ceea ce îi face pe cercetători să creadă că acest lucru va genera o creștere a numărului de decese.

Potrivit studiului, persoanele infectate cu noua variantă a viruslui, identificate în Marea Britanie, aveau o probabilitate mai mare să moară decât cei infectați cu varianta inițială. Probabilitatea variază între 32% și 104%.

Sursa: Realitatea de Realitatea Medicala