Un profesor în vârstă de 45 de ani, din județul Argeș, a decedat la o zi distanță după ce a făcut vaccinul Pfizer, reprezentanții DSP Argeș declanșând verificări în acest caz. 

Bărbatul a făcut prima doză de vaccin produs de Pfizer/BioNTech, în data de 2 martie, într-un centru de vaccinare din Mioveni, județul Argeș.

Potrivit unui comunicat remis joi de către reprezentanții Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), în urma efectuării triajului medical și a examenului clinic de specialitate de către personalul vaccinator, nu au fost indicate probleme cronice de sănătate în cazul acestei persaone.

După administrarea dozei de vaccin, bărbatul a rămas în spațiul de supraveghere postvaccinală, fără a prezenta simptomatologie, ulterior părăsind centrul de vaccinare.

Conform datelor furnizate către CNCAV, după patru ore de la administrarea vaccinului, pacientul a fost adus cu ambulanța la Compartimentul de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Orășenesc Mioveni, în urma unui episod de pierdere a conștienței suferit la domiciliu.

Când a ajuns la spital, pacientul avea o stare generală bună, fără a prezenta traumatisme.

„În urma investigațiilor specifice complexe, acesta a rămas sub supraveghere medicală, însă în seara aceleași zile, bărbatul a solicitat externarea pe propria răspundere, contrar avizului medical”, se arată în comunicatul CNCAV.

În dimineața zilei de 3 martie, personalul medical de la Ambulanță, solicitat de familia acestuia, a declarat decesul bărbatului, la domiciliu.

„La acest moment, DSP Argeș a sesizat autoritățile competente în vederea efectuării procedurilor specifice pentru stabilirea cauzelor decesului. Conform medicului de familie al acestuia, persoana se afla în evidență cu dislipidemie și valori tensionale crescute”, se mai arată în comunicatul CNCAV.

Sursa: Realitatea de Arges