Ministerul Sănătății vine cu un anunț de ultim moment, potrivit căruia măștile cu supapă nu sunt recomandate pentru a fi utilizate în contextul pandemiei de coronavirus.

Potrivit unei informări postate pe pagina de Facebook a Ministerului Sănătății, aceste măști sunt destinate lucrătorilor industriali pentru a preveni respirația prafului și particulelor în timp ce supapa se închide la inhalare. Cu toate acestea, supapa se deschide la expirare, permițând virusurilor să treacă prin deschiderea supapei.
 
Imagine
 
„Organizațiile internaționale recomandă ca aceste măști să nu fie purtate în pandemie din cauza riscului ca particulele virusului SARS-CoV-2 să fie răspândite, ducând astfel la posibilitatea infectării altor persoane”, se arată în mesajul citat. 
 
Potrivit sursei citate, tipurile de măști recomandate sunt: măștile care acoperă în întregime nasul și gura; măștile din țesătură cu cel puțin două straturi, care se pot spăla și refolosi; măștile care au o sârmă de metal la nivelul nasului și care nu permit astfel ieșirea aerului prin partea superioadă a măștii și măștile care se așază bine pe părțile laterale ale feței și care nu prezintă spații pe unde pot pătrunde/elimina particule. 

Sursa: Realitatea de Realitatea Medicala