Bilanțul în rândul pacienților de la Spitalul Matei Balș, din Capitală, a ajuns, astăzi, la 12. Ultima victimă este un bărbat de 89 de ani, transferat după incendiul de la Balș la Institutul Mariu Nasta. Bărbatul avea o frmă severă de Covid-19 și mai multe boli asociate.

 Ministerul Sănătății a fost informat, despre un deces în rândul pacienților care s-au aflat în Pavilionul V al Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București în timpul incendiului din 29 ianuarie 2021.

Este vorba despre un pacient în vârstă de 89 ani, transferat după incendiu la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București. Pacientul a fost diagnosticată cu o formă severă SARS Cov-2 și prezenta multiple afecțiuni asociate. 

Ancheta medico-legală va stabili cauzele decesului.

Inițial, în urma inceniului de la Matei Balș, de vineri dimineață, 4 persoane și-au pierdut viața, numărul victimelor continund să crească pe măsură ce orele au trecut, ziua de vineri încheindu-se cu un bilanț de 5 morți.

Ca urmare a incendiului izbucnit la primele ore ale dimineții, 120 de pacienți infectați cu COVID-19 au fost evacuați de urgență, 53 dintre ei la unitățile medicale din București, iar restul bolnavilor fiind acomodați în celelalte saloane ale Institutului Matei Balș.

 

Sursa: Realitatea de Bucuresti