Bilanțul deceselor în rândul pacienților de la Spitalul Matei Balș, din Capitală, a ajuns, astăzi, la 11, și asta după ce încă o persoană, infectată cu COVID-19, și-a pierdut viața ca urmare a incendiului de vineri.

Ministerul Sănătății a fost informat, în această dimineață, despre un deces în rândul pacienților care s-au aflat în Pavilionul V al Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București în timpul incendiului din 29 ianuarie 2021.

Este vorba despre o pacientă în vârstă de 84 de ani, transferată după incendiu la Spitalul Universitar de Urgență „Elias” din București. Pacienta a fost diagnosticată cu o formă severă SARS Cov-2 și prezenta multiple comorbidități. 

Ancheta medico-legală va stabili cauzele decesului.

Inițial, în urma inceniului de la Matei Balș, de vineri dimineață, 4 persoane și-au pierdut viața, numărul victimelor continund să crească pe măsură ce orele au trecut, ziua de vineri încheindu-se cu un bilanț de 5 morți.

Ca urmare a incendiului izbucnit la primele ore ale dimineții, 120 de pacienți infectați cu COVID-19 au fost evacuați de urgență, 53 dintre ei la unitățile medicale din București, iar restul bolnavilor fiind acomodați în celelalte saloane ale Institutului Matei Balș.

 

Sursa: Realitatea de Realitatea Medicala