Bilanțul deceselor în rândul pacienților de la Spitalul Matei Balș a ajuns, astăzi, la 9. Încă o pacientă transferată la Spitalul Dimitrie Gerota a murit.

Ministerul Sănătății (MS) a fost informat, în această dimineață, despre un deces în rândul pacienților care s-au aflat în Pavilionul V al Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București în timpul incendiului din 29 ianuarie.

Este vorba despre o pacientă în vârstă de 70 de ani, transferată după incendiu la Spitalul de Urgență „prof. dr Dimitrie Gerota”, care era internată în secția de Terapie Intensivă. Pacienta se afla în stare gravă, fiind intubată, prezenta comorbidități și era diagnosticată cu infecție cu SARS-Cov, relatează realitatea.net

În această situație, ancheta medico-legala va stabili cauzele decesului.

Ultimul deces al unui pacient de la Balș, victimă a incendiului de vineri, a fost semnalat ieri de către autorități. Este vorba despre un pacient în vârstă de 87 de ani, care a murit la spitalulul Matei Balș, acolo unde era internată.

Cu o zi înainte, mai exact duminică, o pacientă în vârstă de 67 de ani, care a fost internată în pavilionul V al unității sanitare, la un etaj superior. Pacienta a fost diagnosticată cu o formă severă de infecție cu SARS-Cov-2, care prezenta comorbidități. 

Sâmbătă a fost confirmat al șaselea deces, fiind vorba despre un bărbat de 70 de ani, intubat. Decesul său nu a fost cauzat de incendiu.

Inițial, în urma inceniului de la Matei Balș, de vineri dimineață, 4 persoane și-au pierdut viața, numărul victimelor continund să crească pe măsură ce orele au trecut, ziua de vineri încheindu-se cu un bilanț de 5 morți.

Ca urmare a incendiului izbucnit la primele ore ale dimineții, 120 de pacienți infectați cu COVID-19 au fost evacuați de urgență, 53 dintre ei la unitățile medicale din București, iar restul bolnavilor fiind acomodați în celelalte saloane ale Institutului Matei Balș.

Sursa: Realitatea de Realitatea Medicala