Posibilele reacții alergice la vaccinul anti-Covid-19 Moderna, investigate de compania americană de biotehnologie. O decizie în acest sens a fost luată de reprezentanții companiei după ce au primit informaţii de la Departamentul pentru Sănătate din California, potrivit căruia mai multe persoane sunt tratate la un centru din San Diego pentru posibile reacţii alergice la un anumit lot din acest vaccin, transmite Reuters, citată de realitatea.net

Apele au început să se agite după ce cel mai important epidemiolog din California a publicat duminică un comunicat prin care recomandă oprirea inoculării cu vaccinurile Moderna din lotul 41L20A, din cauza posibilelor reacţii alergice care sunt investigate.

”A fost raportat un număr neobişnuit de mare de posibile reacţii alergice pentru acest lot de vaccinuri ale Moderna, administrate la un centru de vaccinare comunitar. Mai puţin de 10 persoane au necesitat îngrijiri medicale într-un interval de 24 de ore”, a spus epidemiologul.

În replică, Moderna susține că nu are informații legate de un număr comparabil de cazuri de reacții adverse de la alte centre de vaccinare care ar fi putut să administreze vaccinuri din acelaşi lot sau din alte loturi.

În ciuda acestui fapt, un număr de 307.300 de doze de vaccin din lotul cu pricina vor rămâne momentan depozitate, dintr-un total de 1.272.200 de doze produse.

Reprezentanții companiei americane de biotehnologie au mai spus că încearcă să determine, împreună cu autorităţile de reglementare în domeniul sănătăţii, cum s-a ajuns la aceste cazuri și dacă ar trebui oprită utilizarea lotului, mai arată sursa citată.

Potrivit reprezentanților companiei, aproximativ un milion de doze din lotul respectiv au fost deja distribuite la circa 1.700 de centre de vaccinare din 37 de state.

Sursa: Realitatea de Realitatea Medicala