Nereguli în lanț au fost descoperite la Spitalul Județean din Reșița, unde pacienții bolnavi erau lăsați pe jos, pe holurile instituției, în agonie. Controalele au scos la iveală salarii uriașe: până la 30.000 de lei pentru medici și 10.000 de lei pentru asistente, transmite Realitatea Plus. În urma imaginilor înfiorătoare apărute în spațiul public, oamenii legii au deschis un dosar penal pentru abuz în serviciu. 

Lista cu salariile angajaților de la spitalul groazei din Reșița stârnește o nouă revoltă în spațiul public. Potrivit documentelor apărute în presă, la secția de Pneumoftiziologie, unde s-au descoperit neregulile, un medic a primit, în august, 25.000 de lei, iar asistentele, între 8.000 și 10.000 de lei.

Spitalul a fost amendat cu 18.400 de lei în urma controlului Inspecției Sanitare de Stat. Joi, Nelu Tătaru a anunțat că a trimis Corpul de control la unitatea medicală. Ministrul Sănătății a precizat că principalele probleme au fost cauzate de un management defectuos, acolo fiind vorba și despre neacordarea asistenței medicale. Tătaru a reiterat necesitatea reformării sistemului, astfel încât activitatea medicală din spitale să nu mai fie în subordinea Consiliilor județene sau locale, ci în cea a ministerului. 

Scandalul a fost declanșat după ce în presă au apărut imagini înfiorătoare cu bolnavi, majoritatea în vârstă, care stau dezbrăcați pe holuri. Conducerea spitalului a motivat că este vorba despre pacienți cu boli psihice care au nevoie de îngrijiri speciale. 

 

Sursa: Realitatea de Caras-Severin