Românii vindecați de Covid-19 rămân cu sechele! Oboseala, durerea de cap, ameţeala, dificultăţile de concentrare şi confuzia sunt principalele probleme cu care se confruntă. Cei mai mulţi se tem că virusul le-a lăsat leziuni cerebrale, relatează Realitatea PLUS

Potrivit lui Radu Țincu, medic primar ATI Floreasca, la pacienții COVID a fost observată o „paletă de manifestări de ordin nerurologic, pulmonare și cardiace”.

„Pacienții – de când află că au fost infectați – devin mai alerți, sunt speriați de posibilitatea de a dezvolta o formă severă, sunt mai atenți cu propria persoană și cu manifetsările care apar”, a arătat medicul.

La fel stau lucrurile  -spune el- și după vindecare. Oamenii recurg la tot felul de investigații pentru a afla dacă au rămas cu sechele.

Există însă și o veste bună pe frontul luptei cu COVID-19. O spune chiar medicul, referindu-se la ultimele informații legate de vaccinul anti coronavirus.  „Avem vești foarte bune în ceea ce privește vaccinul. Există la acest moment publicate studii ale americanilor împreună cu Germania care ne spun că cel mai probabil la sfârșitul lunii noiembrie va fi depusă documentația pentru aprobarea vaccinului, iar la sfârșitul lunii decembrie primele doze de vaccin vor fi puse la dispoziția populației”, a arătat medicul de la Floreasca.

 

Sursa: Realitatea de Realitatea Medicala