Numărul cazurilor de infecţii cu noul coronavirus la nivel mondial a depăşit duminică 50 de milioane de cazuri,  iar cel de-al doilea val al pandemiei produs în ultimele 30 de zile reprezintă un sfert din acest total.

Octombrie a fost cea mai proastă lună a pandemiei, în timp ce Statele Unite au devenit prima ţară care a raportat peste 100.000 de cazuri zilnice. Creşterea puternică a numărului de cazuri de Covid-19 din Europa a contribuit la totalul mondial.

Media ultimelor şapte zile arată că numărul infecţiilor zilnice cu coronavirus creşte cu peste 540.000. Mai mult de 1,25 de milioane de oameni au murit din cauza bolii respiratorii care a apărut în China la sfârşitul anului trecut.

Europa, cu aproximativ 12 milioane de cazuri, este cea mai afectată regiune, depăşind America Latină. 24% din decesele provocate de COVID-19 au fost înregistrate în Europa.

Continentul european înregistrează aproximativ 1 milion de infecţii noi de coronavirus la aproximativ 3 zile, potrivit unei analize a Reuters, respectiv 51% din total.

Potrivit mediei ultimelor şapte zile, Franţa înregistrează 54.440 de cazuri pe zi, un nivel mai ridicat decât în India, care are o populaţie mult mai numeroasă.

Al doilea val de coronavirus pune la încercare sistemele de sănătate din Europa, determinând Germania, Franţa şi Marea Britanie să impună cetăţenilor lor să stea mai mult acasă.

Statele Unite, cu aproximativ 20% din cazurile globale, se confruntă cu cea mai gravă creștere, înregistrând peste 100.000 de cazuri zilnice de coronavirus în ultimele șapte zile, au arătat datele Reuters. Sâmbătă s-a înregistrat un nou record de peste 130.000 de cazuri.

În Asia, India are al doilea cel mai mare număr de cazuri din lume, dar a înregistrat o încetinire constantă din septembrie, în ciuda începutului sezonului festivalurilor hinduse. Numărul total de cazuri a depășit 8,5 milioane vineri, iar media zilnică este de 46.200, potrivit datelor Reuters.

Sursa: Realitatea de Diaspora