Un studiu condus de doctorul Claire Steves și profesorul Tim Spector, epidemiolog la King’s College, a stabilit care sunt principalele patru simptome ale infectării cu coronavirus la copii. 

„Pentru noi, este important să folosim toate cunoștințele acumulate în primul val al pandemiei Covid pentru a le putea folosi în valul 2”, spune Claire Steves.

„Pentru marea majoritate a oamenilor, infectarea cu Covid este o boală moderată, dar într-un caz din 50, simptomele se pot manifesta mai bine de 12 luni. Este extrem de important să colaborăm – medicii cu pacienții. Trebuie să conștientizăm importanța autoizolării”, spune profesorul Tim Spector.

Potrivit aplicației COVID Symptom Study, elevii cu vârste de până la 18 ani care au fost testați pozitiv cu Covid au prezentat simptome ca:z oboseală (55%), dureri de cap (53%), febră (49%), senzație de gât uscat (38%) și lipsa poftei de mâncare (35%).

În plus, potrivit datelor centralizate de aplicație, 15% dintre copii au prezentat iritații la nivelul pielii. 

Tim Spector atrage atenția, însă, că strănutul, curgerea nasului sau congestia nazală nu sunt semne ale infectării cu coronavirus. 

Iată care sunt simptomele infectării cu coronavirus la copii: 

1. temperatura
2. tusea continuă
3. pierderea mirosului sau a gustului
4. respirația sacadată
5. durerea musculară
6. oboseala
7. durerile de stomac, diaree sau constipație

Care este perioada de incubație pentru COVID-19?

„Perioada de incubație” înseamnă perioada de la contactarea virusului până la  apariția simptomelor bolii. Majoritatea estimărilor perioadei de incubație pentru COVID-19 variază între 1-14 zile, cel mai frecvent în jurul a 5 zile.

Sursa: Realitatea de Realitatea Medicala