Ministrul de Interne – Marcel Vela a susținut, marți, o declarație de presă, succedat de chestor de poliție medic dr. Dinu Dragomir, împuternicit director al Direcției Medicale, și comisar-șef de poliție medic dr. Alida Moise, împuternicit director general al Spitalului de Urgență „Prof. Dr. Dimitrie Gerota” București.

Ministrul de Interne a anunțat înființarea unui centru de donare de sânge și plasmă la spitalul Gerota, relatează realitatea.net

”Vă anunțăm că la nivelul Ministerului Afacerilor Interne va fi înființat un centru de donare de sânge și plasmă. Pentru unii dintre pacienții aflați în stare gravă, plasma donată de persoanele care s-au vindecat poate reprezenta singura șansă la viață. Noi luptăm pe mai multe planuri pentru a ține sub control această pandemie. Avem și campania ”Donează pasmă pentru ca alții să trăiască”. Camarazii noștri s-au întrecut să doneze și am prilejul acum să le mulțumesc tuturor pentru generozitatea de care au dat dovadă.

În ultimele 24 de ore, la nivelul MAI s-au infectat 124 de colegi, iar de la începutul pandemiei s-au înregistrat 4.117 cazuri de infectări și 9 cazuri de decese. După campania de promovare inițată de MAI legată de donarea de plasmă, în aceasta a doua etapă vă anunțăm că vom crea un centru de recoltare sânge și plasmă autoimună urmând ca, pe viitor, în pasul trei, sa creăm o bancă de plasmă necesară tuturor compatrioților.

În noul centru vor putea dona atât civili cât și personalul MAI. Acest centru va fi sub coordonarea celor doi medici care au trecut prin coșmarul virusului”, a anunțat Marcel Vela într-un briefing de presă.

 


Citeste totul despre:

Sursa: Realitatea de Bucuresti