80 de angajați ai Unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova vor intra în concediu de odihnă, în luna noiembrie, conducerea instituției medicale aprobând toate aceste cereri. 

Directorul medical al SCJU Craiova, Cristiana Geormăneanu, a spus că este vorba despre cadre medicale și personal auxiliar și că activitatea nu va avea de suferit.

„Conducerea spitalului a primit 80 de cereri pentru concedii de odihnă. Este vorba despre personal medical și auxiliar al Unității de Primiri Urgențe. A trebuit să analizăm responsabil toate aceste solicitări, având în vedere că trebuia asigurată continuitatea activității. A trebuit să ne asigurăm că nu este afectată activitatea UPU. În urma analizei am constatat că perioadele pentru acele concedii nu se suprapun și astfel de poate asigura continuitatea. Au fost semnate toate cererile. Este dreptul lor. Nu suntem împotriva acordării concediilor de odihnă, mai ales că ținem cont de această situație specială. Sunt obosiți, stresați, epuizați. Concediile medicale vor fi luate în luna noiembrie”, a declarat Geormăneanu.

Pentru Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul SCJU s-au făcut, în această perioadă, anagajără fără concurs și chiar acum este în derulare nouă recrutare a șase asistenți medicali.

„Trebuie să avem în vedere că înainte de primirea acestor cereri, conducerea spitalului a făcut toate eforturile pentru a sprijini cu personal Unitatea de Primiri Urgențe așa încât s-au efectuat recrutări fără concurs conform legislației în vigoare, pe o perioadă determinată. Este vorba de perioada de pandemie plus 30 de zile după terminarea pandemiei. Vorbim despre personal auxiliar. Așteptăm avizul Ministerului Sănătății. De asemenea avem în derulare o nouă recrutare de șase asistenți medicali pentru UPU. Am mai avut grijă să redistribuim personalul din alte secții care au activitate mai puțin intensă decât cea a UPU”, a mai spus directorul medical al SCJU Craiova.

 

 

Sursa: Realitatea de Dolj