Potrivit unui comunicat al Spitalului Județean de Urgență Giurgiu, 13 pacienți au fost confirmați cu COVID-19, după ce un alt pacient, inițial testat negativ, a fost diagnosticat cu coronavirus.

„Vă aducem la cunoștință că în dată de 21.09.2020, un pacient a fost internat la Spitalul Județean de Urgență Giurgiu, pe secția cardiologie, având test COVID negativ. Acesta a prezentat ulterior simptomatologie specifică noului coronavirus, fiind imediat izolat și retestat, în data de 24.09.2020, iar rezultatul testui a fost pozitiv.

Ca atare, conform procedurii, au fost testați toți pacienții internați pe secția cardiologie, 13 dintre aceștia având rezultat pozitiv. La momentul actual, se lucează la transferul acestora către alte unități spitalicești care pot prelua pacienți infectați COVID-19.

De asemenea, astăzi 29.09.2020, a fost testat personlul medical care activează pe secția cardiologie, rezultatele acestora urmând să fie primite cel târziu mâine 30.09.2020.

Pentru a stopa o eventuală extindere a focarului, epidemiologii Spitalului Județean de Urgență Giurgiu și DSP Giurgiu au decis închiderea secției, urmând că aici să se efectueze dezinfecția spațiului. Totodată, pacienții care erau internați pe secția cardiologie, ale căror rezultate în urmă testării au fost negative, vor fi externați, starea lor de sănătate fiind una ameliorată”, se arată în comunicat.  

Sursa: Realitatea de Giurgiu