Experții spun că pandemia de coronavirus duce la o epidemie de singurătate cu consecințe grave asupra sănătății. Dar nu este întotdeauna ușor să identifici singurătatea în tine sau în ceilalți, deoarece nu este același lucru cu a fi singur. Semnele fizice ale singurătății pot include simptome de răceală și gripă și dificultăți de somn.

Oamenilor nu le place doar să fim sociali. De fapt, persoanele care au relații sociale mai slabe sunt cu 50% mai predispuse să moară într-o anumită perioadă decât cele cu conexiuni mai solide, potrivit unei meta-analize din 2015 care include mai mult de 308.000 de persoane. Singurătatea este la fel de nocivă pentru sănătate ca şi fumatul a 15 ţigări pe zi, scrie tabu.ro

Iată 7 semne fizice ale singurătății!

Curgerea nasului, congestie și alte simptome de răceală

Dacă ați răcit, singurătatea poate fi parțial de vină. Devenim „hiper-vigilenți”, ceea ce, printre alte probleme, suprimă sistemul nostru imunitar și ne poate face susceptibili la boli.

O boală de care pur și simplu nu poți scăpa

Un corp și o minte sănătoase se pot recupera după răceală. Unul care a luptat cu singurătatea s-ar putea îmbolnăvi din nou și din nou.

Dificultăți de somn

Singurătatea poate coincide cu depresie și manifestă aceleași simptome, inclusiv dificultăți de somn.

O „stare neplăcută” constantă

A fi lipsit de conexiuni sociale semnificative te face să te simți extrem de rău, deoarece corpul tău încearcă să-ți spună să te implici, să fii mai conectat.

Dureri de cap

În mod similar, durerile de cap pot fi simptome de depresie și singurătate, care nu sunt condiții exclusive.

Creștere în greutate

În același mod, singurătatea poate iniția un răspuns constant la stres de luptă sau de fugă care slăbește sistemul imunitar, iar întreruperea hormonală poate duce și la creșterea în greutate.

Verificarea constantă a rețelelor sociale

Deși nu este un simptom corporal, în sine, anumite comportamente, inclusiv verificarea constantă a rețelelor sociale și utilizarea acestuia ca înlocuitor al conexiunii, sunt, de asemenea, un simptom al singurătății.

Sursa: Realitatea de Realitatea Medicala