Vaccinul BCG, dezvoltat inițial pentru tuberculoză, poate apăra organismul de coronavirus. Asta reiese din primele cercetări ale unui studiu la care ia parte chiar și un imunolog român din Olanda. Medicul susține că aproape toți cei care au luat acest tratament nu au mai avut infecții respiratorii. România nu este însă pregătită să primească vaccinul anti-Covid, atrage atenția reprezentantul României la OMS, Alexandru Rafila, relatează Realitatea PLUS. 

Vaccinul dezvoltat inițial pentru tuberculoză poate stopa infecția cu noul coronavirus din organism. Cel puțin asta arată un studiu realizat de mai mulți cercetători din Olanda, printre aceștia se află și imunologul român, Mihai Netea. Acesta atrage atenția că cei care au primit acest tratament, au avut cu peste 80% mai puține infecții respiratorii.

Specialiștii atrag atenția că acest vaccin ar putea să fie un răgaz până când vom avea avea un remediu pentru SARS-CoV-2. 

În ceea ce privește apariția vaccinului la noi în țară, Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, atrăgea atenția că țara noastră nu este pregătită nici pentru depozitare, dar nici pentru administrarea acestui vaccin și spunea că autoritățile ar trebui să pregătească încă de pe acum centre de vaccinare. 

 

Sursa: Realitatea de Realitatea Medicala