Secretarul de stat Raed Arafat face apel ca populaţia vulnerabilă să se vaccineze împotriva gripei sezoniere, deoarece există riscul ca gripa să se asocieze cu noul coronavirus şi efectele să fie dintre cele mai grave.

Raed Arafat a declarat, duminică seara, la un post TV, că persoanele vulnerabile la gripa sezonieră sunt vulnerabile şi la COVID-19 şi ar trebui să se vaccineze pentru a elimina unul dintre riscuri.

„Se va asocia COVID-ul cu gripa sezonieră şi o să avem o perioadă dificilă, pentru că persoanele vulnerabile pentru COVID sunt vulnerabile inclusiv în cazul gripei sezoniere. De aici, sfatul pe care l-am dat: să se vaccineze împotriva gripei sezoniere. Există, din câte înţeleg, doze care au fost achiziţionate şi aduse de Ministerul Sănătăţii, deci persoanele vulnerabile, persoanele în vârstă, să se vaccineze împotriva gripei sezoniere. Cu asta elimină, cel puţin, un risc, chiar dacă nu este un risc eliminat total, pentru că poţi încă să faci gripă, dar o faci într-o formă atenuată dacă eşti vaccinat.

Dacă vedem că ajungem să nu mai avem locuri se poate ajunge să se ia şi alte paturi din cele de ATI care sunt destinate la post-operator”, a spus Raed Arafat.

Sursa: Realitatea de Realitatea Medicala