Comisia de Jurisdicţie a Colegiului Medicilor Bucureşti va face o anchetă în cazul șefei Secţiei ATI de la Maternitatea Bucur, care a intrat în tură, deși avea simptome COVID-19, fără a fi completat pe fișă temperatura. De altfel, testul făcut la ieșirea din tură a confirmat că era infectată.

„Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti s-a autosesizat, ca urmare a informaţiilor apărute în spaţiul public şi a comunicatului Spitalului Clinic de Urgenţă „Sf. Ioan” din Bucureşti, care face referire la cazul unui medic ce ar fi mers la serviciu având o stare febrilă, fără să realizeze corect triajul epidemiologic. Investigaţia Comisiei de Jurisdicţie va analiza punctele de vedere ale medicului şi conducerii spitalului, precum şi toate documentele medicale, ale anchetei epidemiologice şi ale anchetei disciplinare de la nivelul instituţiei”, a anunțat, înt-un comunicat, Colegiul Medicilor.

Anunțul vine după ce conducerea Spitalului Clinic de Urgenţă „Sfântul Ioan” din Bucureşt a confirmat oficial că șefa Secţiei Anestezie şi Terapie Intensivă de la Maternitatea Bucur este infectată cu noul coronavirus, iar în prezent este în curs de finalizare o anchetă epidemiologică. 

„În cursul zilei de vineri, 4 septembrie, doamna doctor Rodica Ologu, şef de secţie ATI Maternitatea Bucur, s-a prezentat la serviciu, fiind de gardă, deşi prezenta simptome sugestive pentru infecţia cu COVID-19. Cu bună ştiinţă, doctoriţa Ologu a evitat completarea rubricii de temperatură din cadrul chestionarului de triaj, deşi prezenta febră”, afirma sursa citată, potrivit Agerpres.

Potrivit aceleiaşi surse, medicul a purtat echipament de protecţie pe toată durata gărzii şi a stat izolată în cabinet.

„Ulterior, doctoriţa Ologu s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului „Sfântul Ioan”, unde a fost izolată corespunzător şi testată. Rezultatul a ieşit pozitiv şi a fost transferată la Institutul „Victor Babeş”. A fost demarată imediat anchetă epidemiologică, care se află în curs de finalizare”, se mai spune în comunicatul spitalului.